
14/05/2019
הגעת לרגע הזה שמריחים את סוף השנה ואת עדיין בלי מקום לשירות לאומי. המצב הזה בהחלט יכול להלחיץ. גם יכול להיות שחיפשת כבר המון תקנים ואולי לא קיבלו אותך למספר תקנים. ברור שעכשיו את ממש במצב קשה, לחוץ או אובד עצות.
אז רצינו לספר לך את האמת. עדיין לא הפסדת כלום! יש עוד הרבה תקנים, בהם תוכלי להשתבץ. אז קודם כל “תרגעי!” 😉
אחרי שנרגענו בואי נעשה קצת סדר.
תקנים “נחשבים”
סערת התקנים והקבלה אליהן היא משהו שעולה כל שנה מחדש. בנות שלא מצאו תקן, אמהות מודאגות ולפעמים גם אבות, כולם מתלוננים – הבת שלי לא התקבלה, היא לא תמצא שירות לאומי, בטח לא בתקנים “נחשבים”.
מה זה תקן נחשב?
רוב הבנות מגדירות תקן “נחשב” כתקן של טיפול בילדים בחינוך מיוחד או בעמותות בריאות ולפעמים גם נוער בסיכון.
המחשבה שטיפול ועשיית חסד היא התרומה הגדולה ביותר מובנת, אך עם זאת חשוב לדעת שתקן שאינו מתאים למתנדבת, לא יניב את התרומה הרצויה. לעיתים דוקא תקן שפחות “נחשב” אבל המתנדבת תביא מעצמה הרבה יותר, יתרום הרבה יותר לעשיה הלאומית וגם
המתנדבת עצמה תרוויח ממנו הרבה יותר.
סיפרה לנו אמא של בת שניסתה להתקבל לתקנים “נחשבים” כלשונה, על התהליך הקשה והתחושות של אי הקבלה לתקן:
אני אמרתי לבת..שמקום שהקריטריונים שלו למיון הם מאוד חיצוניים, ממילא לא יתאים לה… בדיעבד (מדיווחים של חברות שכן התקבלו והתחילו שם שירות לאומי) היא גילתה שצדקתי. ובסופו של דבר היא מצאה מקום שירות נפלא.
הנקודה היא שיש המון מקומות שירות שמשוועים לבנות שירות. המקומות האלה יקבלו כל בת שירות בחיוך ובשמחה. רק הבנות משום מה מסרבות ללכת לשם, ומתעקשות להתמיין למספר מצומצם של מקומות שירות “נחשבים”.
אז אולי זה הזמן להוציא ממילון השירות הלאומי, את הביטוי הזה “התקן הנחשב” ולהתחיל להגדיר כ”נחשב” את התקן, שהכי מתאים למתנדבים ברמה האישית.
איך תדעי מה התקן הנחשב שלך? (כן, נחשב בלי מרכאות – כי הוא התקן שמתאים לך)
בשביל זה את מכירה את עצמך הכי טוב ויודעת מה היכולות שלך ובמה כבר התנסית והצלחת. זה הזמן לשבת ולעשות רשימה של הדברים שבהם את טובה, לא לפי תקן מסויים, אלא דוקא לפי ההכרות שלך עם עצמך.
אם את טובה בשימושי מחשב – תכתבי את זה, אם את טובה בהדרכה – תכתבי את זה, אם את מנהלת לו”ז בצורה מסודרת ומאורגנת – תכתבי את זה וכן הלאה.
עכשיו זה הרגע להתחיל להסתכל על תקנים ועל הדרישות שלהם. לא לפי יוקרה מזוייפת, אלא לפי התאמה בין הדרישות לבין היכולות שלך.
תופתעי לגלות כמה תקנים שלא חשבת עליהם פנויים ומחכים בדיוק בשבילך.
מצאת 3 תקנים שמתאימים לך?
זה הזמן לבחור ביניהם מה הכי נראה לך ומה במקום השני. וזה הזמן להתייעצות. את יכולה להתייעץ עם מי שמכיר אותך טוב (הורים, חברות, מחנכת וכד’) ובמקביל להתייעץ עם מי שמכירים את השירות הלאומי טוב (נציגות גיוס בעמינדב, בנות שירות שנמצאות בתקן הזה וכד’).
העיקר שלא תקבלי תשובות כוללניות. כמו “שירות בבית חולים? מה פתאום, שמעתי שזה שירות מזעזע”. זה לא ייעוץ זו אמירה סתמית שחוזרת למושגים של תקנים “נחשבים” ו “לא נחשבים” – את זה כבר עברנו.
עכשיו זה הזמן להתקשר לנציגת הגיוס בעמינדב או למוקד עמינדב (אפשר גם לשלוח וואטסאפ) ולהתאים בין החלום החדש שלך לבין התקנים הקיימים. זו המומחיות שלנו.